Aktualności

Warsztaty kulinarne

Warsztaty gastronomiczne Restauracja Rozmaryn Ośrodek Wypoczynkowy Leśna Oaza w Okoninach Nadjeziornych. Dnia 12 lutego 2020r. grupa uczniów Technikum Żywienia pod opieką nauczycieli zawodu pań: Aleksandry Browarskiej i Wioletty Knakowskiej udała się na szkolenie zawodowe zorganizowane w restauracji Rozmaryn OW Leśna Oaza w Okoninach Nadjeziornych. Młodzież została przeszkolona przez profesjonalistów panią manager Magdalenę Kullę i szefową […]

Wyniki XIII Szkolnego Konkursu Ortograficznego

16 stycznia 2020 r. uczestnicy XIII Szkolnego Konkursu Ortograficznego zmagali się z dyktandem pt. „Mądry uczeń po szkodzie”. Prace zostały sprawdzone przez Komisję w składzie: Bogumiła Grzelka, Justyna Kania i Monika Połom. Najlepiej z zasadami polskiej ortografii poradzili sobie następujący uczniowie: I miejsce: Hennik Bartosz – kl. IV TI II miejsce: Tuptanowska Maja – kl. […]

Nauczyciele lepsi w meczu piłki siatkowej przeciwko uczniom ZSLiT

We wtorkowe popołudnie 17 grudnia doszło do ciekawej konfrontacji młodości z doświadczeniem. Naprzeciwko siebie stanęły dwie reprezentacje. Jedną z nich stanowili nauczyciele ZSLiT, natomiast druga drużyna to najlepsi siatkarze-uczniowie naszej szkoły. Mecz rozgrywany był na wysokim poziomie, obfitował w ciekawe akcje w obronie i w ataku. Przede wszystkim na każdym kroku widać było wielkie zaangażowanie. […]

Dekoracja Stołu Wigilijnego

Dnia 17 grudnia 2019 roku w auli ZSLiT w Tucholi odbył się konkurs gastronomiczny dla uczniów Technikum Żywienia i Technikum Hotelarskiego: Dekoracja Stołu Wigilijnego. Organizatorami konkursu byli nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych i hotelarskich: Aleksandra Browarska i Anna Czapiewska. Uczniowie realizowali zadania konkursowe w następujących kategoriach: • propozycja menu wigilijnego, • estetyka okolicznościowej karty dań, • […]

Szkolny Konkurs Wiedzy Hotelarskiej

19 stycznia 2019 r. nastąpiło wręczenie nagród laureatom Szkolnego Konkursu Wiedzy Hotelarskiej. Konkurs składał się z dwóch etapów: etapu praktycznego “Dekoracja stołu wigilijnego” podczas, którego uczestnicy tworzyli kreatywne dekoracje stołu, etap teoretyczny sprawdzający wiedzę z zakresu hotelarstwa. Do konkursu przystąpiło 24 uczniów z klas: 1 TŻHot, 1 TŻ, 2 TŻ, 3TŻHot i 4 TŻHot. Wyniki […]

Przewiń do góry