Dekoracja Stołu Wigilijnego

Dnia 17 grudnia 2019 roku w auli ZSLiT w Tucholi odbył się konkurs gastronomiczny dla uczniów Technikum Żywienia i Technikum Hotelarskiego: Dekoracja Stołu Wigilijnego. Organizatorami konkursu byli nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych i hotelarskich: Aleksandra Browarska i Anna Czapiewska.

Uczniowie realizowali zadania konkursowe w następujących kategoriach:
• propozycja menu wigilijnego,
• estetyka okolicznościowej karty dań,
• nakrycie stołu zgodne z zasadami obsługi konsumenta,
• świąteczna aranżacja stołu wigilijnego.

W tym roku miejsca na podium zajęły trzy zespoły z klasy IIITŻH:
Pierwsze miejsce zajął zespół w składzie: Agnieszka Gromowska, Monika Połom, stół nr 9.
Drugie miejsce zespół w składzie: Mateusz Szulc, Dominik Liss, stół nr 8.
Miejsce trzecie zespół Szymona Kujawskiego i Remigiusza Kuleszy, stół nr 1.
Jury postanowiło wyróżnić dwa zespoły klasy IVTŻH:

  1. Dominika Dullek i Natalia Górecka, stół nr 3.
  2. Martyna Korzeniewska i Wiktoria Łącka, stół nr 6.

Nagrody zostały wręczone przez dyrektora szkoły pana Jerzego Kornasia oraz wicedyrektora pana Waldemara Ptaka.

Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy i życzymy smacznych, zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia!

Dekoracja Stołu Wigilijnego
Przewiń do góry